Takaisinmaksuaika älykkäämmille rakennuksille 

Kun energiatehokkuutta verrataan ns. perustason rakennuksissa ja ns. älykkäämmissä rakennuksissa, on älykkäämmän rakennuksen arvo heti huomattavissa. Jos älykäs järjestelmä tuottaisi esim. 25 %:n energiasäästöt voidaan hyvinkin päästä alle kahden vuoden takaisinmaksuaikaan.  Entistä tehokkaampi energiankäyttö säästää rahaa, jolloin sijoituskohteena oleva tekniikka maksaa itsensä nopeasti takaisin. Lämmitys, jäähdytys ja ilmanvaihto sekä valaistus ovat noin 50 % kiinteistön kokonaisenergiankulutuksesta.   

Kiinteistön omistajat voivat saada jopa 30-50 % energiansäästöjä käyttämällä älykästä kiinteistöautomaatiota. 

 

Tulevaisuuden rakennuksille, jo tänään

Tutustu, miten voit parantaa rakennuksesi energiatehokkuutta ja turvallisuutta 

 • Kiinteistön energianhallinta

  Beyond Connected

  Rakennusten tuottama informaatio ja analysointi muuttavat ne oppiviksi. Rakennuksen anturit seuraavat laitteiden ja resurssien käyttöä sekä pystyvät mukautumaan muuttuviin kulutus- tai toimintamalleihin. Muutokset voidaan jäljittää lähes reaaliajassa digitaalisella sovelluksella, jolloin tilanteeseen voidaan puuttua milloin tahansa. 

   

 • Rakennusautomaatio

  Kodin ja kiinteistön automaatio 

  ABB haluaa, että rakennukset ovat viihtyisiä ja turvallisia, ja käyttäjät voivat tehdä työnsä aina tuottavasti niin  nykyaikaisesta kodista aina korkeatasoiseen luksushotelliin kaikkialla maailmassa. 

  Esimerkiksi liiketunnistimien, valaistuksen ohjauksen, ovipuhelimien, lämmityksen, ilmastoinnin, tuuletuksen ja kaihtimien hallinnan avulla pidät taloautomaation langat vahvasti käsissäsi. 

 • Sähkönjakelu

  Compliant, safe and efficient solutions

  Siirrämme ja välitämme sähköenergiaa kiinteistöihin. Sähkönjakelun turvallisuus ja standardoidut järjestelmät parantavat energiatehokkuutta, ja jopa 20 %:N vähennyksen sähkölaskuihin asuinrakennuksissa sekä kaupallisissa ja teollisissa ympäristöissä. 

Älykkäät rakennukset älykkäissä kaupungeissa

Mission to Zero

Katolle sijoitetuilla aurinkosähköjärjestelmällä voidaan tuottaa energiaa, joka varastoidaan rakennuksen akkuihin. Ylimääräinen sähkö voidaan myydä takaisin verkkoon, jolloin rakennuksesta tulee energiapositiivinen ja omistajat saavat tuottoa investoinnille.  

Tämä on jo totta. Olemme todistaneet tämän  Busch-Jaegerillä Lüdenscheidissa Saksassa. 

Tehtaan aurinkovoimala tuottaa noin 1 100 MWh uusiutuvaa energiaa vuodessa, aurinkoisina päivinä se riittää kattamaan koko tehtaan energiatarpeen. Tekniikan ytimessä on ABB:n skaalattava energianhallintajärjestelmä OPTIMAX®. Hallintajärjestelmällä vähennetään  hiilidioksidipäästöjä 630 tonnilla vuodessa. 

ABB:n Mission to Zero on hiilineutraali ja energian osalta omavarainen ekosysteemi teollisuuteen, koteihin ja kaupunkeihin.