De ‘ROI’ van smart

Wie de energiebesparingen van een standaard slim gebouwbeheersysteem afzet tegen de dalende installatiekosten, zal al snel constateren dat smart buildings direct hun geld opleveren. Als een slim gebouwbeheersysteem een besparing van 25 procent op de energiekosten oplevert, zou bij installatiekosten van 37.500 euro de jaarlijkse besparing 23.000 euro kunnen bedragen – dat betekent een terugverdientijd van minder dan twee jaar. Wie effectiever en efficiënter energie gebruikt, bespaart geld en verdient daarmee de initiële kosten voor de benodigde technologie op korte termijn terug. Verwarming, ventilatie, koeling en verlichting zijn goed voor zo’n 50 procent van het energieverbruik in commerciële gebouwen.

Met slimme gebouwautomatisering kunnen managers hun energiekosten met 30% tot 50% verlagen.

 

Voor gebouwen van morgen

Maak kennis met de manier waarop gebouwen energie-efficiënter en veiliger kunnen worden

 • Energiemanagment

  Energie en Asset management

  De grote hoeveelheid data die door gebouwen worden gegenereerd en geanalyseerd, veranderen gebouwen in lerende omgevingen. Sensoren volgen in een gebouw het gebruik en passen zich aan veranderende verbruiks- of activiteitspatronen aan. Iedere autonome beslissing kan door managers real-time worden gevolgd op een digitaal dashboard waardoor zij op ieder moment kunnen ingrijpen.

   

 • Gebouwautomatisering

  Smart Buildings

  ABB wil ervoor zorgen dat mensen zich thuis voelen in gebouwen, een maximaal gevoel van veiligheid hebben en op een duurzame, productieve manier kunnen werken. Van het moderne kantoor tot het exclusieve luxehotel. Met producten en diensten, zoals gebouwbeheersystemen, HVAC Smart Building Solutions, bewegingsdetectoren, sfeerverlichting, deurcommunicatie, geautomatiseerde verwarming, airconditioning-, ventilatie- en jaloeziemanagement, biedt ABB een breed scala aan mogelijkheden om de volledige controle te hebben over gebouwen.

 • Energieverdeling

  Vertrouwde, veilige en efficiënte oplossingen

  Wij brengen de hoogspanning van de energiecentrale rechtstreeks naar het bedrijf waar stroom wordt verbruikt. Bovendien koppelen wij apparatuur, zoals DIN railcomponenten, met elkaar om aan de hoogste standaarden voor energie-efficiëntie te voldoen en de energierekening van woningen, bedrijven en industrieën met 20% te verlagen.

Smart Buildings in Smart Cities

Mission to Zero

Daken met zonnepanelen die stroom opwekken die in batterijen in gebouwen wordt opgeslagen. Een overschot aan vermogen kan in sommige gevallen worden terug geleverd aan het net waardoor het gebouw een positieve energiebalans heeft en een extra inkomstenstroom voor de gebouweigenaren genereert.

Dit is niet zomaar een idee. Het tastbare bewijs is de Busch-Jaeger vestiging in Luedenscheid.

Met een zonne-energiecentrale die jaarlijks zo’n 1100 MWh klimaatneutrale zonne-energie levert, zal de geïnstalleerde ABB-technologie met het schaalbare energiebeheersysteem OPTIMAX® als kloppend hart, voldoende stroom opwekken om op zonnige dagen in 100 procent van de energievraag van de fabriek te voorzien. Daarnaast vermindert het de CO2-uitstoot met 630 ton per jaar.

ABB's Mission to Zero is een CO2-en energieneutraal ecosysteem voor industrieën, gebouwen en steden.